TUGA: VOZAČ UDARIO TRUDNICU NA PJEŠAČKOM PRELAZU, I DIJETE I ONA PREMINULI U BOLNICI

Slovenac Martin P. (29) koji je krajem oktobra prošle godine na pješačkom prijelazu u Mariboru pregazio trudnicu koja je preminula u bolnici kao i njeno carskim rezom rođeno dijete, dobio je od osam godina i osam mjeseci iza rešetaka, nakon nagodbe o priznanju krivnje sklopljene  s tužiteljstvom.

Zamjenica voditelja mariborskog tužilaštva Januša Kušar Rotman kazala je da je optuženom bio ponuđen sporazum o priznanju krivnje za opasnu vožnju s čime se složio i sud koji mu je odredio predloženu, javlja Hina.

Vozač se na prelazu za pješake svojim automobilom u punoj brzini zaletio u 27-godišnju trudnicu u visokom stadiju trudnoće i njenog psa kojega je vodila na povodcu, a koji je u nesreći također stradao.

Zaustavio se tek nakon 200 metara kad je prešao iduće raskršće, a pokazalo se da je bio u potpuno alkoholiziranom stanju, sa 0,88 mililitara alkohola u litri zraka u plućima.

Liječnici u bolnici nisu uspjeli spasiti u sudaru teško ranjenu Uršku, a dva dana kasnije umrlo je i njeno muško dijete rođeno carskim rezom.

(Hayat / Foto: Ilustracija)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79