Tukao nevjenčanu suprugu, vrijeđao policajce, uhapšen pa pokušao pobjeći iz policijskog vozila

U Brčkom je u večernjim satima policiji prijavljeno da muškarac u ulici Jovana Jovanovića Zmaja tuče djevojku.

Na mjesto događaja izašla je policija Brčko distrikta koji su uhapsili mladića nakon što je počeo da galami i prijeti policajcima.

– Policija Brčko distrikta je u utorak u 18.45 sati dobila prijavu da nepoznata muška osoba u ulici Jovana Jovanovića Zamaj tuče djevojku i da ima povrede. Odmah nakon prijave policija Brčko distrikta je izašla na mjesto događaja gdje su zatekli djevojku rođenu 2002. godine u Brčkom koja je potvrdila navode iz prijave, da ju je napao njen nevjenčani muž Ć. F. – kazala je za Faktor Dževida Hukičević, glasnogovornica policije Brčko distrikta.

Navela je da se muškarac prvo zaključao u kuću a potom izašao vani i počeo da vrijeđa i galami na policijske službenike, te da nije prestao ni nakon izdatih policijskih upozorenja zbog čega je lišen slobode.

– Tokom prijevoza u službene prostorije policije Brčko distrikta, osoba Ć. F. je pokušala pobjeći iz automobila ali je vraćen u službeno vozilo i prevezen je u službene prostorije policije radi provođenja procedure postupanja prema osobama lišenim slobode i daljeg krivično-pravnog procesuiranja. Osoba Ć. F. je inače višestruki povratnik u izvršenju krivičnih djela – pojasnila je Hukičević.

O navedenom događaju bit će obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79