Turci u Crnoj Gori otvorili više od 400 kompanija

Na teritoriji Crne Gore postoji više od 400 registrovanih firmi iz Turske, istaknuto je tokom sastanka ambasadorke Turske u Crnoj Gori Songul Ozan i v.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove Ilira Harasanija.

Kako je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove, tokom susreta je predstavljena organizacija Uprave, principi rada, kao i nadležnosti njenih inspekcija.

– Razmatrani su i modaliteti saradnje Uprave za inspekcijske poslove i Ambasade Turske – navodi se.

Kada je riječ o registrovanim firmama iz Turske, dogovoreno je da se održi sastanak i sa njihovim predstavnicima, kako bi se prevazišli problemi sa kojima se susrijeću, kao što su nerazumijevanje jezika i crnogorske zakonske regulative.

– Naredni zajednički koraci biće usmjereni i na održavanje seminara, obuka i zajedničkih projekata kako bi se edukacijom spriječile situacije oglušavanja o neku zakonsku obavezu – napominju u Upravi.

Iz Uprave su zahvalili Ambasadi Turske na ukazanoj spremnosti da ostvare adminstrativnu i tehničku saradnju, što će, kako kažu, sigurno biti podrška sistemu inspekcijskog nadzora u Crnoj Gori.

Sastanku je prisustvovao i savjetnik za trgovinske odnose u Ambasadi Turske Erdal Karaomerolu, koji je, zaključuju u Upravi, i sam bio zaposlen u inspekciji duži niz godina, te će iskustvom zasigurno dobrinijeti boljem razumijevanju potreba inspekcijskih službi i produbljivanju saradnje kako sa Ambasadom tako i sa inspekcijskim službama u Turskoj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79