Turčin pušten na slobodu: Prijete mu, niko ne zna gdje je

Alsin Levent (35), koji se sumnjiči da je automobilom usmrtio Šabana Šaulića(67), suđenje čeka van pritvora.

– Dostavio nam je adresu i više nije aktuelna mogućnost bijega – rekao je tužilac Kristof Mekel, prenosi Alo.rs.

Turčinov advokat Jerit Šol nije htio objelodaniti gdje se Alsin nalazi, jer su, kako tvrdi, Leventu upućene brojne prijetnje smrću.

U saobraćajnoj nesreći je preminuo i Šabanov bliski prijatelj, klavijaturista Mirsad Kerić (43), a treći saputnik, pjevačev kum Slobodan Stojadinović teško je povrijeđen. Nakon udesa Levent nije policiji naveo adresu stanovanja.

Njegovo obrazloženje je tada, prema riječima državnog tužioca Kristofa Makela, glasilo:

– Rastao sam se od djevojke i iselio iz stana, još nemam drugi.

https://www.facebook.com/CrnaHronikaBiHofficial/videos/389825888514911/

Makel potvrđuje da je pitanje dana kad će podići optužnicu protiv čovjeka koji je kriv za saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradalo dvoje ljudi. Za to mu, kako je precizirao, nedostaje izvještaj eksperata, koji još nije kompletiran. Dobio je, međutim, kako tvrdi, obećanje da će ekspertski tim uskoro završiti svoj posao.

– Prema podacima koje je istraga do ovog trenutka utvrdila, Leventu se na dušu stavlja nemarna vožnja kojom je likvidirao dvije osobe. Budući da je vozio pod dejstvom alkohola, nema sumnje da će se ponovo naći iza rešetaka, to jest, mora računati na visoku kaznu – tvrdi Makel.

Nalazi obdukcije ne ukazuju na to da Šaulić, koji je sjedio na suvozačevom mjestu, i Kerić koji je upravljao Seatom, nisu bili vezani, piše njemački dnevnik. Ovaj podatak bit će izuzetno dragocjen u momentu izricanja presude Leventu.

 

Novi detalji o saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo Šaban

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79