Turčin umro u Modriči: Ostavio torbe, sjeo u tuđi auto i preminuo

Prema prvim procjenama ljekara Turčin iz Istanbula je umro od srčanog udara.

Kako se preminuli, inače državljanin i Republike Srbije Nedžad Lekić, našao u tržnom centru „Robot“ u Modriči, bez bilo kakvih dokumenata i kojim povodom niko ne zna. Nezvanično smo saznali da je bio trgovački putnik, ali nije ništa prodavao, niti je imao vlastiti auto.

  • Radila sam na kasi kada me je čovjek, na našem jezik, pitao da li bi mogao da ostavi kofer i putnu torbu kod nas. Rekla sam mu da može ali da mi ne odgovaramo za njih. Rekao mi je da mora da ode i po treću torbu. Okrenula sam se i vidjela čovjeka srednjih godina, prosječne visine, kako sjeda u sivi auto i odlazi. Nije se vraćao, a oko 15 sati stigla je policija i odnijela torbe- rekla je radnica iz „Robota“ koja je pričala sa Nekatijem.

Novosti.rs nezvanično saznaju da je on pitao čovjeka iz Bosanskog Šamca da li bi ga povezao prema Bosanskom Šamcu, što je ovaj pristao. Pola kilometra dalje mu je pozlilo, a vozač kola Drago Pavlović je odmah okrenuo auto i dovezao ga u hitnu službu modričkog Doma zdravlja. Nažalost, ljekari su mogli samo da konstatuju njegovu smrt, dok je Pavlović ostao u šoku.

  • G. N. imalo je državljnstvo Republike Turske, kao i državljanstvo Republike Srbije. Obdukcijom je utvrđeno da je smrt nastupila prirodnim putem. Sve mjere i radnje su preduzete pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj – rečeno je u Policijskoj upravi Doboj.

Obavještena je porodica Gilera Nekatija, koja je došla u Doboj i preuzela njegovo tijelo.

Preminuli će biti sahranjen u Istanbulu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79