Turisti mislili da plaćaju za smještaj, a novac je završio na računu nepoznatog hakera…

Osim što je oštećena tvrtka, utvrđeno je kako su na sličan način oštećena i najmanje tri strana državljana jer je počinitelj presreo i njihovu komunikaciju s pravnom osobom iz Poreča

Porečka je policija zaprimila prijavu pravne osobe s područja Poreča da je oštećena za više desetaka tisuća kuna. Naime, nepoznati počinitelj presreo je poslovnu komunikaciju te je izmijenio podatke za uplatu novca i na taj način naveo pravnu osobu da umjesto svom vanjskom suradniku sa sjedištem u Njemačkoj, uplati novac na račun pravne osobe sa sjedištem u Mađarskoj.

Osim što je oštećena tvrtka, utvrđeno je kako su na sličan način oštećena i najmanje tri strana državljana jer je počinitelj presreo i njihovu komunikaciju s pravnom osobom iz Poreča tako da je novac koji su strani državljani uplatili za usluge iznajmljivanja turističkog smještaja, zbog promjene podataka za uplatu, završio na računu nepoznatog počinitelja.

Policija utvrđuju sve okolnosti ovoga događaja, a s obzirom da je i labinska policija nedavno zaprimila prijavu slične računalne prijevare, ponovno upozorava građane da budu oprezni te da dobro provjere sve zahtjeve koji se odnose na plaćanje, pogotovo ako se traži promjena podataka za buduća plaćanja. Ukoliko se posumnja da bi se moglo raditi o prijevari, odmah o tome trebalo bi obavijestiti policiju prenosi 24Sata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79