Turisti na Krku morali vući kofere do izlazne rampe zbog poskupljenja parkinga

Nova turistička sezona na otoku Krk u Hrvatskoj započela je s neugodnim iznenađenjem za turiste koji su danas stigli na aerodrom.

Naime, odluka Zračne luke Rijeka o povećanju cijena ulaza na aerodromsko parkiralište za autobuse i taksi prijevoznike rezultirala je time da su mnogi autobusi morali čekati putnike izvan aerodroma umjesto na uobičajenom parkiralištu.

Turisti su se tako našli u situaciji da moraju pješke prijeći put od zračne luke do mjesta gdje su ih čekali autobusi, umjesto da su ih autobusi dočekali na uobičajenom mjestu.

Katarina Hauptfeld, čelnica jedne domaće turističke agencije, izrazila je nezadovoljstvo ovom naglom odlukom Zračne luke Rijeka. Istaknula je da je odluka uprave zračne luke donesena preko noći, bez prethodne najave i s velikim zakašnjenjem u odnosu na uobičajenu poslovnu praksu u njihovoj branši.

“Nismo imali drugog izbora jer je odluka donesena iznenada. To je dovelo do problema jer su nam stigli gosti iz Njemačke koje smo trebali prevesti iz zračne luke do Opatije, gdje su se trebali ukrcati na brodsko krstarenje Kvarnerom”, izjavila je Hauptfeld.

Dodala je da je autobusni prijevoznik, s kojim su imali ugovorenu uslugu, obavijestio agenciju da će ulazak autobusa na parkiralište zračne luke koštati više od uobičajene cijene transfera. Zbog toga su predstavnici firme odlučili da neće moći izvršiti uslugu po prethodno dogovorenoj cijeni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79