Turistička agencija iz Banovića pod istragom: Žrtve isplaćivale novac za putovanja na koja nikad nisu otišli

Istražitelji saslušavaju desetine svjedoka nakon prijave građana koji su naveli da su žrtve prevare u Turističkoj agenciji Diamond Travel iz Banovića. Predmet je formiran, a prevareni građani, kako navode, novac još uvijek nisu dobili.

U augustu ove godine veći broj građana policiji je prijavio slučaj prevare u Turističkoj agenciji Diamond Travel iz Banovića, nakon čega je Kantonalno tužilaštvo u Tuzli formiralo predmet. Kako saznaje Klix.ba, u toku su različite provjere i istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za prijave.

“Tužilaštvo Tuzlanskog kantona u augustu 2021. godine otvorilo je predmet koji se vezuje za prijave većeg broja građana protiv odgovorne osobe u Turističkoj agenciji Diamond Travel iz Banovića za nezakonitosti prilikom prodaje turističkih aranžmana za ljetovanje na različitim destinacijama, pri čemu su kupci isplaćivali cjelokupne iznose za ljetovanje, a aranžmani nisu uopće ili su samo djelimično realizovani”, potvrdio je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Arneli Smajlović iz Banovića godišnji odmor u Neumu se pretvorio u noćnu moru: “Ono što sam doživjela je užas”

U rad na predmetu je uključen Sektor kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK, Odsjek za borbu protiv privrednog kriminala i korupcije i Odjeljenje kriminalističke policije Policijske uprave Banovići.

“Iz ove turističke agencije je izuzeta poslovna dokumentacija i uređaji za elektronsku obradu podataka. U toku su saslušanja više desetina osoba u svojstvu svjedoka te se obavlja potrebno vještačenje, kao i druge potrebne provjere navoda prijava. MUP TK će obaviti sve potrebne provjere i tužilaštvu dostaviti izvještaj, nakon čega će biti donesena tužilačka odluka u predmetu”, kazao nam je Arnautović.

Od ranije je poznato da su klijenti prijave policiji podnosili protiv vlasnice turističke agencije A. Đ. , navodeći da su uredno platili aranžmane, međutim problem je nastao nakon što svoj boravak u hotelima na nekoliko turističkih destinacija nisu mogli ostvariti.

Tužilaštvo istražuje prevare bh. turističke agencije: ‘Hotel očima vidjela nisam’

Za Klix.ba je nekoliko oštećenih klijenata potvrdilo da još uvijek čekaju isplatu novca, dok su iz Turističke agencije Diamond Travel još u augustu ove godine, posredstvom društvene mreže Facebook, putnike obavijestili da se isplata odgađa do okončanja istrage, po naredbi nadležnih.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79