Turković: Svako onaj ko radi za BiH doći će na metu onih koje radi protiv BiH

Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH, u jednom intervjuu iz prošle godine govorila je o ljudima koji su dali svoj doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine, onima koji su bili uz rahmetli Aliju Izetbegovića, prvog predsjednika Bosne i Hercegovine.

Jedan od njih je i direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osman Mehmedagić.

Ona je tada navela da će svako onaj ko radi za BiH doći na metu onih snaga koje rade protiv Bosne i Hercegovine.

“Imate heroje ove zemlje, ljude kakav je Osman Mehmedagić. Pogledajte slike, bile su ovih dana, povodom dana smrti rahmetli predsjednika Alije Izetbegoviće, teško ćete naći jednu sliku bez gospodina Mehmedagića. On je bio uz predsjednika tada i ostao je na toj liniji do dana današnjeg. Dakle, nema priče o njemu kao čovjeku koji je pokrao, uzeo, opljačkao, napravio bilo šta protiv ove zemlje. Ali kopa se do beskraja da se nađe nešto čime bi se moglo mahati. Mislim da će svi ljudi koji rade za ovu zemlju, koji su radili za ovu zemlju biti na tapetu tih snaga koje se bore protiv prosperiteta BiH. I to jeste borba i ta borba će trajati – kazala je u oktobru prošle godine ministrica Turković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79