Turske vlasti odobrile: Izručuje se ubica male Vanje

Turske vlasti su odobrile ekstradiciju Ljupča Palevskog Palča, glavnog osumnjičenog za dvostruko ubistvo maloljetne Vanje Gorčevske i Panča Žežovskog. Ova vijest stigla je danas do nadležnih u Skoplju, označavajući ključni korak u pravcu pravosudnog procesa koji slijedi.

Palevski, koji je prvoosumnjičen za kidnapovanje i ubistvo Vanje Gorčevske (14) i Panča Žežovskog (74), uhapšen je 5. decembra u gradu Balikesir u Turskoj na osnovu međunarodne potjernice. Od tog trenutka, njegov sudski proces je bio predmet intenzivnih pravnih procedura kako bi se omogućila njegova ekstradicija u Sjevernu Makedoniju.

Javno tužilaštvo Sjeverne Makedonije potvrdilo je da je za Palevskog, optuženog za dva krivična djela otmice i dva ubistva, već određena mjera pritvora nakon njegove ekstradicije. Turske sudske vlasti su Palevskog stavile u pritvor 29. decembra, prije nego što je ekstradicija bila konačno potvrđena.

Osim Palevskog, za saučesništvo u ovom zločinu osumnjičeni su Velibor Manev, Vlatko Kešišov i Bore Videvski, koji se trenutno nalaze u pritvoru u Skoplju. Vanjin otac, Aleksandar Gorčevski, također je osumnjičen za pomaganje u otmici svoje kćerke.

Tragični nestanak Vanje Gorčevske i Panča Žežovskog prijavljen je 27. i 24. novembra, a njihova tijela pronađena su 3. decembra. Ovim korakom u pravcu ekstradicije, očekuje se da će pravosudni proces u Sjevernoj Makedoniji biti značajno ubrzan kako bi se donijela pravda za žrtve ovog strašnog zločina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79