Tužan ispraćaj: Pokopali su tri žrtve

Posljednji ispraćaj Zvjezdane Obrovac, Ane Benković i Darka Obrovca bio je u četvrtak u 15 sati u Sukošanu pokraj Zadra. U strašnom zločinu zbog imovine, obitelj Obrovac u nedjelju je ubio Čedomir Keran, brat ubijene Zvjezdane.

Čim su u sedam sati otvorili vrata stare kuće oko koje se spore, nasrnuo je na njih najvjerojatnije sjekirom i izmasakrirao ih udarcima po glavi. Nitko od mještana nije htio ući u kuću do dolaska policije koju je dočekao stravičan prizor.

Nakon počinjenog masakra, Keran se ponašao sasvim normalno. Mještani su ga vidjeli između 7.00 ujutro i podneva, pozdravljao susjede, komentirao vrijeme i popio kavu u uobičajenom kafiću.

Nakon što je popio kavu, priznao je prijateljici trostruko ubojstvo i potom se mopedom odvezao u svoje polje iznad Sukošana i sebi presudio kombiniranim samoubojstvom. Naime, Keran si je zavezao omču oko vrata i propucao se puškom koju ilegalno posjeduje. Sahranjen je u srijedu. 

Trostruki ubojica i samoubojica u ostavio je oproštajno pismo na mjestu gdje se ubio. U njemu se obraća obitelji, priznaje što je napravio te kaže da je to morao napraviti. Nije objasnio zašto je to učinio niti je molio za oprost.

Istraga je pokazala da je Keranov motiv za krvoproliće dugogodišnji sudski spor oko imovine.

Keranova odvjetnica u postupku radi smetanja posjeda Ivana Raspović za medije je izjavila da je Čedomir Keran je bio tužena strana te se u tim okolnostima i ponašao. On se trebao braniti, a tužitelj je osoba koja je trebala dokazivati. Struja obitelji Obrovac bila je isključena iz njima poznatog razloga – dotrajale instalacije koje je pod hitno trebalo promijeniti, jer je Čedomir Keran skoro stradao kad je rukovao sa strujom u prizemlju. Imali su i stan u Zagrebu, koji je pokojna Zvjezdana Obrovac dobila oporukom od pokojne sestre Zlate Keran – izjavila je Keranova odvjetnica.

Dodala je da su se i zbog sudske trakavice oko nasljedstva razboljele supruga i kći.

Neovisno o sudskim postupcima, očito se teško s time nosio i presudio na najgori mogući način. Žao mi je što se to dogodilo, što je to učinio drugima, i sam sebi – izjavila je Raspović tvrdeći da ne opravdava zločine koje je učinio.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79