Tužilac Čuljak iz Posušja: Za 37 godina nisam imao ovakav slučaj

Borislav Čuljak, dežurni tužilac Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona od jutros je u Mostaru, gdje u Gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg, prisustvuje obdukciji tijela tragično preminulih osmero mladih iz Posušja, koje obavlja dr. Dražen Damjanuk, specijalista sudske medicine.

Čuljak nam je u kratkoj izjavi ispred mrtvačnice kazao da je uzrok smrti, najvjerovatnije, gušenje.

– Na koji način se to dogodilo, pokazat će rezultati obdukcija, ali i vještačenja koja ćemo provesti. Provest ćemo, naime, i određena vještačenja koja se odnose na prostor u kojem se tragedija dogodila – kazao je Čuljak za “Avaz”.

I tužilac Čuljak je izuzetno potresen ovom nezapamćenom tragedijom. Kako nam je kazao, za 37 godina karijere nije imao ovakav slučaj.

– Imao sam svakakvih slučajeva, ali ovakav, sa ovolikim brojem mrtvih, nisam imao. Posebno me pogodilo to što je riječ o mladim osobama, o 19-godišnjacima – kazao nam je on.

Ispred mrtvačnice nismo zatekli nikoga od članova porodica tragično preminulih. Kako nam je rečeno, tijela osmero mladih će porodicama biti predata nakon što se obavi obdukcija svih njih.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79