Tužilaštvo BiH o predmetu “Diploma”: Ispitan Prcić, zatražen pritvor za dvije osobe

Postupajući tužilac ispitao je osumnjičene u predmetu u vezi diploma Američkog univerziteta u BiH. Za dvije osobe bit će upućen prijedlog za određivanje mjere pritvora, a za jednu osumnjičenu osobu prijedlog za mjere zabrane.

U Tuzli je jučer uhapšen Denis Prcić, direktor Američkog univerziteta u BiH, nakon cjelodnevnih pretresa u okviru predmeta koji se vodi zbog diplome koju je ovaj univerzitet izdao direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osmanu Mehmedagiću.

U Tuzli uhapšen Denis Prcić zbog afere sa diplomom direktora OSA-e

Osim njega, uhapšeno je i dvoje njegovih saradnika, Emir Mujkanović i Melisa Belkić-Mujkanović.

“Osumnjičeni su predati u nadležnost Tužilaštva BiH, gdje ih je u zakonskom roku ispitao postupajući tužitelj u predmetu koji se odnosi na izdavanja diploma Američkog univerziteta u BiH.U odnosu na dvoje osumnjičenih bit će zatraženo određivanje mjere pritvora, dok će u odnosu na jednu osumnjičenu osobu, biti predložene mjere zabrane”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Denis Prcić nakon hapšenja: ‘Ovo je pritisak kako bih poništio diplomu Osmana Mehmedagića’

Navedene mjere, kako je navedeno, bit će predložene kako bi se osiguralo neometano provođenje istražnih radnji koje vrše u ovom predmetu.

Tužilaštvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, nastavlja istragu u ovom predmetu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79