Tužilaštvo BiH obustavilo istragu protiv Salema Prolića

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine obustavilo je istragu protiv Salema Prolića, nekadašnjeg fudbalskog sudije i dugogodišnjeg zaposlenika Fudbalskog saveza BiH.

Salem Prolić preko advokata negirao da je priznao krivicu

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u novembru 2019. godine u akciji kodnog naziva “Var” uhapsili su 12 osoba zbog postojanja sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal, te zloupotreba položaja i ovlaštenja.

Među njim je bio i Prolić, koji je nakon ispitovanja u prostorijama SIPA-e pušten kući, a 15 mjeseci kasnije stigla je obavijest o obustavi istrage.

– U skladu sa članom 224. stav 2. tačka c) Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine (ZKP BiH) obavještavamo vas da je Tužilaštvo BiH obustavilo istragu protiv vas u predmetu broj gornji, iz razloga što u smislu člana 224. stav 1. tačka c) ZKP BiH, nema dovoljno dokaza da ste počinili krivično djelo “Organizovani kriminal” iz člana 250. stav 1 KZ BiH, u vezi sa krivičnim djelom “Zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja” iz člana 388. KZ FBiH, a u vezi sa krivičnim djelom “Primanja dara i drugih oblika koristi” iz člana 380. KZ FBiH – piše u obavijesti o obustavi istrage od 17. marta ove godine.

U međuvremenu, Prolić je od 25. marta 2020. godine u penziji i to nakon što je pomenutog datuma napunio 65 godina života prenosi Faktor.

Kako su se namještale utakmice: “Za ženu zelene, za djecu kafene novčanice”


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79