Tužilaštvo BiH otvara istragu o eksploziji u kasarni OSBiH na Palama

Tužilaštvo BiH otvara istragu o eksploziji u kasarni OSBiH na Palama


Nakon što je sinoć obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH da je u krugu kasarne “Miloš Obilić” na Palama došlo do eksplozije i povređivanja vojnika Oružanih snaga BiH, dežurni tužilac Tužilaštva BiH je zajedno sa policijskim službenicima SIPA-e, MUP RS-a, Vojne policije, Jedinice EOD za uklanjanje eksplozivnih naprava, započeo istražne radnje koje će biti nastavljene i danas.

Po okončanju naređenih istražnih radnji i na osnovu dobijenih rezultata i prikupljenih dokaza, Tužilaštvo BiH odlučit će se o daljim aktivnostima povodom navedenog događaja, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Ministarstvo odbrane BiH oglasilo se sinoć saopćenjem za javnost povodom eksplozije na Palama u kojoj je povrijeđen pripadnik Oružanih snaga BiH.

– U kasarni Oružanih snaga Bosne i Hercegovine “Miloš Obilić” na Palama, 23. aprila 2020. godine u 18.20 sati dogodio se nesretan slučaj u kojem je povrijeđen vojnik Oružanih snaga BiH. Vojnik OS BiH je prevezen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i isti je stabilno i van životne opasnosti . stoji u saopćenju MOBiH.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija