Tužilaštvo BiH: Sigurnosna zaštita Tadić bit će pojačana, istražit ćemo navode o ugroženosti

U proteklom periodu evidentirano je više napada na sigurnost glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić te je njezina sigurnost i od ranije ugrožena, zbog borbe protiv organiziranog kriminala i sistemske korupcije, kazali su iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine u odgovoru na “Avazov” upit da prokomentiraju navode iz teksta novinara Josipa Šimića Đinđića na portalu Dnevno.ba da se sprema se atentat na glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić.

– Navodi u članku bit će istraženi, sigurnosna zaštita glavne tužiteljice bit će pojačana sa ciljem sprječavanja bilo kakvih oblika ugožavanja sigurnosti glavne tužiteljice. Od nadležnih institucija, bit će zatraženo dostavljanje saznanja i informacija, kao i provjere i analiza sigurnosne ugroženosti, te zatražene adekvatne reakcije – naveli su iz Tužilaštva BiH.

Napomenuli su da je zbog ugrožavanja sigurnosti glavne tužiteljice, već podignuta i potvrđena optužnica protiv jedne osobe, a traženo je raspisivanje potjernica u odnosu na dvije osobe, za koje je istragom utvrđeno da su upućivale prijetnje po život i sigurnost glavne tužiteljice.

– Svakako, sva ova dešavanja neće omesti niti usporiti glavnu tužiteljicu Tadić i Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, u borbi protiv sistemske korupcije i svih drugih oblika kriminala iz nadležnosti Tužiteljstva BiH – kazali su za “Avaz” iz ove institucije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79