Tužilaštvo BiH: Slobode lišena šestorka je osumnjičena za šverc droge iz BiH u EU

Akcija Transporter/Arhiv

Aktivnosti u akciji „Transporter“ usmjerene su na šest lica osumnjičenih da su, kao organizatori i članovi organizovane kriminalne grupe, duže vrijeme vršila krivična djela organizovanog kriminala povezana sa krijumčarenjem i prometom droga, kao i krijumčarenjem droga iz susjednih zemalja radi dalje preprodaje u BiH, te dalje distribucije prema ilegalnom narko-tržištu zemalja Evropske unije.

Naveli su to u Tužilaštvu BiH kojima je predato šest osumnjičenih, koji su lišeni slobode u akciji „Transporter“, među kojima ima aktivnih i bivših policijskih službenika.

“U pitanju je borba protiv organizovanog kriminala povezanog sa koruptivnim krivičnim djelima i zloupotrebom policijskih kapaciteta. Akcija je usmjerena i na one koji su koristeći službeni položaj pomagali ovim osumnjičenim da ne budu otkriveni, sprečavanjem dokazivanja i zloupotrebom položaja ili ovlaštenja”, dodali su u Tužilaštvu.

Među slobode lišenim je i Bojan Cvijetić, bivši savjetnik nekadašnjeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, koji je ranije osumnjičen za šverc velikih količina droge.

Akcija “Transporter”: Lišeni slobode pripadnici MUP-a RS i Bojan Cvijetić

Nezvanično, slobode su lišeni i inspektori iz Poliicijske uprave Banjaluka Danijel Kovačić i Miladin Vučić, te Mladen Milovanović, Predrag Vatreš i Siniša Vukašinović.

Oni se svi navodno povezuju sa Petrom Dukićem koji je ranije obuvaćen ovom akcijom i osumnjičen za šverc velike količine narkotika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79