Tužilaštvo BiH uskoro otvara zvaničnu istragu o likvidaciji Dženana Memića

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, prema informacijama „Avaza“, trebalo bi uskoro donijeti zvaničnu naredbu o provođenju istrage za krivično djelo ubistvo u slučaju Dženana Memića, mladića koji je 8. februara 2016. godine nastradao na Ilidži, saznaje „Dnevni avaz“.

Do sada je Tužilaštvo BiH vodilo istragu i podiglo optužnicu protiv pet osoba koje se terete za prikrivanje i zataškavanje dokaza. Međutim, još nije pokrenuta istraga za krivično djelo ubistvo. Tačnije, Tužilaštvo na ovaj način želi doći do nalogodavca, ali i direktnog ubice ili ubica.

Na pokretanje zvanične istrage, na čemu insistira porodica, čeka se već pola godine.

Saznajemo da su u toku završne provjere, a zvanična naredba o pokretanju istrage, koja bi značila i nova hapšenja, očekuje se vrlo brzo.

U prilog tome idu i izjave svjedoka Tužilaštva BiH, koji su tokom davanja iskaza u Sudu BiH kazali da su kobne noći čuli samo tupe udarce, ali ne i škripu guma.

Osim toga, važne su i izjave svjedoka koji su potvrdili da se prvi izvještaj o krivičnom djelu odnosio na ubistvo, a ne na saobraćajnu nesreću.

Podsjećamo, za zataškavanje i prikrivanje dokaza sudi se Alisi Ramić (djevojačko Mutap), bivšoj djevojci tragično stradalog mladića, njenom ocu Zijadu Mutapu, dvojici policajaca Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću te Muameru Ožegoviću, radniku hotela “Crystal”, s kojeg su nadzorne kamere snimile događaj u Velikoj aleji na Ilidži.

Naš izvor tvrdi da je sada ključno da se otvori istraga o ubistvu. Na taj način mnogo toga će biti jasnije.

Otkrit će se nalogodavac, ali i osoba ili više njih koje su ga udarile – tvrdi naš sagovornik koji je upoznat s istragom.

Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana, izjavio je nedavno ispred Suda Bosne i Hercegovine da se mozaik sklapa.

– Ranije ste čuli da su neki snimci brisani, danas ste čuli da su se izuzimali bez naredbe, samo možemo reći, mozaik se sklapa, zavjese su sve kraće. A zna neko, kada kažem zavjese su kraće, razumjet će šta sam ja rekao. Ovo ide svojim tokom, zadovoljni smo, saznat će narod šta su sve bili spremni uraditi – rekao je Muriz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79