Tužilaštvo BiH zatražilo ostanak u pritvoru: Osumnjičeni Milarem Berbić boravio je duži period u Siriji

Postupajući tužilac Odsjeka za terorizam u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine uputio je prema Sudu BiH prijedlog za produženje mjere pritvora za osumnjičenog Milarema Berbića (1954) iz Zenice.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bijega osumnjičenog, opasnosti da bi, boraveći na slobodi, mogao ponovo učiniti krivično djelo ili dovršiti započeto. Navodi se da je riječ o osobi koja je duži period provela na području Sirije, a zbog naročitih okolnosti izvršenja krivičnog djela, puštanje osumnjičenog na slobodu prouzročilo bi uznemirenje javnosti i građana.

U predmetu protiv osumnjičenog Berbića, koji se tereti za protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama, Tužilaštvo poduzima aktivnosti koje se odnose na zahtjeve za pružanje međunarodne pravne pomoći radi prikupljanja dokaza u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79