Tužilaštvo BiH zatražilo pritvor za uhapšenog inspektora SIPA-e

Za osumnjičenog Marčetić Darka (1974.), predloženo je određivanje mjere pritvora a za osumnjičenog Aličić Adnana (1979.) predloženo je određivanje mjera zabrane, saopćeno je jutros iz Tužilaštva BiH.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj uputio je prema Sudu BiH, prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Marčetić Darka, inspektora SIPA iz Regionalnog ureda u Banja Luci.

Mjera pritvora, sukladno odredbama članka 132. stavak 1. točka b), zatražena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

Za osumnjičenog Aličić Adnana, sukladno članku 126. i 126a. ZKP BiH, upućen je prijedlog za određivanje mjera zabrane, koje uključuju zabranu putovanja, zabranu sastajanja sa određenim osobama i obavezu javljanja određenom policijskom organu.

Navedeni osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičeni su za kaznena djela zlouporabe položaja ili ovlasti iz članka 220. KZ BiH i kaznenog djela iznude iz članka 295. KZ FBiH.

Prijedlozi su upućeni Sudu BiH, saopćeno je jutros iz Tužilaštva BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79