Tužilaštvo Bosne i Hercegovine o aferi “Diploma”: Nismo mogli postupati

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine oglasilo se danas zbog, kako navode, neistinitih navoda u vezi postupanja ove institucije u događanjima vezanim za tzv. “Slučaj Diplome” a koji je aktuelan u medijima u proteklih nekoliko dana.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva, nikada nije dostavljen izvještaj niti informacija o počinjenim kaznenim djelima, u vezi osobe P. Senad rođen 1978. godine u Fojnici, a koji se pojavljuje na snimku koji je objavljen na portalu Žurnal.

”Tužiteljstvo BiH nije moglo ni postupati”, saopćeno je

Državnom tužiteljstvu, Državna agencija za istrage i zaštitu BiH, dostavila je Informaciju u kojoj se navodi potpuno druga osoba rođena 1982. godine u Bihaću, prenosi N1.

”Dakle, osoba koja se pojavljuje na snimku nije bila prijavljena Tužilaštvu BiH”, naveli su iz Tužilaštva.

Podsjećamo, bez prisustva ijednom času, za svega sedamnaest dana, u prazničnom periodu, novinarka Žurnala završila je srednju medicinsku školu. Vrlodobrim uspjehom. Dokumente je predala 20. decembra 2018. godine. Ovjerenu diplomu, svjedodžbe za sva četiri razreda srednje škole dobila je 3. januara ove godine. Na svoje ime i prezime.

Ekipa Žurnala je, podsjećamo, istražila priču o kupovini diploma potrebnih za prekvalifikaciju.

Na diplomi Medicinske tehničke škole iz Sanskog Mosta piše da je učenica Azra Omerović upisala “prekvalifikaciju” 22. 11. 2016. godine, te da je uspješno okončala školovanje 15. 11. 2018. godine, odnosno mjesec dana prije nego je i predala “potrebnu dokumentaciju”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79