Tužilaštvo BPK zakazalo: Ubica Almira Raščića pobjegao i još uvijek nepoznat identitet

U petak je na mezarju Kolijevke ukopan Almir Raščić, bivši nogometaš Željezničara koji je brutalno upucan u glavu 14. januara ispred zgrade u Goraždu.

On je nakon ranjavanja danima bio u komi na UKC- u Sarajevu. Preminuo je 23. januara. Tužilaštvo BPK sada vodi istragu za ubistvo.

Međutim, javnost i dalje traži odgovore gdje se krije njegov ubica i šta je motiv likvidacije.

Podsjetimo, gnusni napad dogodio se u 14. januara u pasažu zgrade u kojoj Almir Raščić živi. U trenucima dok se kretao prema automobilu na parkingu, nepoznati napadač mu je prišao, oborio ga na asfalt i pucao mu u glavu, piše Avaz.

Napad se desio na prostoru koji nije osvijetljen niti pokriven videonadzorom.

Raščić je, najvjerovatnije upucan iz pištolja “tetejac”.

Takav trag istražitelji imaju nakon pronađene čahure i košuljice zrna kalibra 7,62 milimetra koja je poslana na vjestačenje FUP-u.

Utvrđeno je da zrno pripada ovoj vrsti oružja.

U istragu su se ozbiljno uključile SIPA i Federalna uprava policije (FUP) ali relativno kasno.

Otežavajuća okolnost je što Tužilaštvo BPK i dalje nema jasan motiv napada.

Uostalom, istraga je otpočetka vođena traljavo i čekalo se skoro 48 sati da se zatraži pomoć ostalih bh. policijskih agencija. Tome je krivo Tužilaštvo BPK.

Provjerava se i dalje svaki trag i izlaz iz grada kako bi se sklopio mozaik. Ubica je kako se saznaje u detalje isplanirao napad i navjerovatnije pratio Raščića do zgrade, zatim ga sačekao ispred parkinga.

Pitanje je da li je imao pomagača, tačnije osobu koja ga je čekala u vozilu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79