Tužilaštvo istražuje slučaj: Muškarac koji je stradao u ćumurani ugušio se ugljen-monoksidom

Obdukcijom tijela muškarca koji je prije četiri dana stradao u ćumurani u mjestu Crnički Kamenik kod Kreševa utvrđeno je da je smrt nastupila usljed izloženosti velikoj koncentraciji ugljen-monoksida, potvrđeno je za Faktor iz Tužilaštva Srednjobosanskog kantona.

Postoji nekoliko nezvaničnih verzija toga kako je muškarac stradao, ali ni jedna do sada nije potvrđena, te policija i Tužilaštvo istražuju pod kojim okolnostima je došlo do njegove smrti. Kako saznajemo, navodno je saslušano više osoba koje bi mogle imati neka saznanja o slučaju, kao i vlasnici ćumurane, a iz Tužilštva ne daju više informacija o onome što je dosadašnjom istragom utvrđeno.

– Istraga je u toku, te vam zbog zaštite istrage, nismo u mogućnosti dati više informacija – kazali su nam iz Tužilaštva SBK.

Također, identitet stradalog još nije zvanično utvrđen.

– Tužilaštvu nije još dostavljen nalaz DNK vještačenja radi utvrđivanja identiteta nastradalog. Po dostavljanju istog, imat ćemo više informacija – dodali su iz te pravosudne institucije.

Prema jednoj od verzija događaja, navodno je tog dana kada je stradao muškarac prijavljeno da je ćumurana otvorena, ali mještani sa kojima smo razgovali nisu mogli precizirati kome je prijava upućena.

– Neko je otišao i zatvorio ćumuranu ne sumnjajući da je čovjek unutra, zalijepio je i otišao. Onda su ponovo došli i našli auto stradalog, te se osjetio i miris spaljenog mesa, pa je to sve policiji prijavljeno – kazao nam je jedan od mještana koji nije želio da mu objavljujemo ime.

Kako su nam ranije kazali u policiji, 29. augusta oko 15.35 sati Policijskoj stanici Kreševo prijavljeno je da se u ćumurani u kojoj se proizvodi drveni ugalj nalazi tijelo muškarca.

– Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja izašli su službenici policije koji su potvrdili navode prijave, te u saradnji sa nadležnim tužilaštvom pristupili vršenju uviđajnih radnji, kao i drugih mjera i radnji iz svoje nadležnosti – kazao je Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Prema nezvaničnim informacijama, stradao je 31-godišnji E. F., budući da je njegovo vozilo pronađeno u blizini ćumurane, ali i drugi tragovi koji ukazuju na to da se radi o toj osobi. Kako nezvanično saznajemo, tijelo stradalog muškarca bilo je potpuno ugljenisano, a da bi njegove ostatke izvadili navodno se morala srušiti ćumurana.

Tragedija u Kreševu: Istražitelji utvrđuju kako je Eldin Fatić izgorio u ćumurani

Ćumurana je u vlasništvu firme “Ajnur-drvo” iz Kreševa koja proizvodi drveni ugalj. Edhem Neradin, vlasnik te firme, ranije je za Faktor ustvrdio da stradali muškarac nije bio njihov uposlenik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79