Tužilaštvo Kantona Sarajevo izuzelo dokumentaciju iz Zavoda Pazarić

Odmah po saznanju iz medija o dešavanjima u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, Tužilaštvo Kantona Sarajevo je hitno otvorilo predmet i formiralo tužilački tim koji će raditi na utvrđivanju relevantnih činjenica. Potvrdio je ovo Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS.

– Tužilački tim je bio na licu mjesta u Zavodu u Pazariću i rukovodio uviđajem. Tokom uviđajnih radnji izuzeta je sva potrebna dokumentacija i dokazi koji će biti korišteni u daljnjem toku postupka. Rad na predmetu se nastavlja – rekao je Hamzić.

Podsjetimo, glavna tužiteljica Tužilaštva KS Sabina Sarajlija donijela naredbu da se formira predmet i da se hitno provjere svi navodi o zlostavljanju djece nakon šokantnih videosnimaka i fotografija koje su se pojavile u javnosti vezano za dešavanja u Pazariću.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79