Tužilaštvo KS potvrdilo: Zašto FUP saslušava tužioce iz Tuzle

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo danas je zvanično potvrđeno pisanje “Avaza” da pripadnici Federalne uprave policije (FUP) saslušavaju tužioce i uposlenike Tužilaštva Tuzlanskog kantona. Kako smo objavili, radi se o 27 tužilaca. Jutros ih je ispitano više od 15.

– Radi se o predmetu koji je po službenoj dužnosti otvoren u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona povodom navoda iznesenih na društvenim mrežama, koje je objavio jedan od tužilaca Tužilaštva TK. Kako bi se osigurala nepristrasnost postupka, predmet je dat u rad Tužilaštvu Kantona Sarajevo – kaže Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Bavčić je pojasnila da je postupajući tužilac Tužilaštva KS od FUP-a zatražio provođenje određenih radnji, među kojima je i saslušanje više tužilaca Tužilaštva TK.

– Napominjemo da u spomenutom predmetu nije pokrenuta istraga protiv tužilaca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, već se predmet nalazi u fazi provjera – kazala je Bavčić.

Kako smo jutros i objavili, FUP po zahtjevu Tužilaštva KS saslušava osim tužiteljice Mirzete Begić i tužitelja Nihada Halilčevića, inače šefa Odsjeka za kriminal i korupciju, i Jasmine Mujezinović, Lejle Gazibegović-Begović, Dražena Milićevića, Saše Erakovića…

Zakazano je i saslušanje tužioca Dalibora Bingasa te još desetine tužilaca.

Iskaze će dati skoro svi osim glavnog tužioca Tomislava Ljubića i Ćazima Serhatlića.

Među pozvanim uposlenicima da daju iskaz je i portparol Tužilaštva Admir Arnautović. Iskaz će dati i daktilografkinja Suzana Kahrimanović, kao i šefica pisarnice Sabina Imamović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79