Tužilaštvo KS: Privedene su četiri osobe u nastavku akcije “Start”

Po nalogu postupajućih tužilaca Tužilaštva Kantona Sarajevo i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, rano jutros započeo je nastavak akcije kodnog naziva Start. Pretresi u Općini Stari Grad Sarajevo još traju, a realiziraju ga pripadnici Federalne uprave policije.

Privedeni Hadžibajrićevi pomoćnici Adis Hadžović, Aldiana Kavazović i Adela Plakalo

“U toku dana u prostorije FUP-a bit će privedena tri pomoćnika načelnika i pravobranilac koji će biti ispitani od strane postupajućih tužilaca nakon čega će biti poznato više detalja kao i njihovo svojstvo”, kazala je Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

Osumnjičeni su Adis Hadžović, pomoćnik načelnika za investicije i komunalne poslove, Aldiana Kavazović, pomoćnica načelnika za privredu i Adela Plakalo, pomoćnica načelnika za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar i stambene poslove. Sve troje su privedeni.

U toku je izuzimanje ostale dokumentacije.

Ranije je u sklopu akcije “Start” slobode su lišeni Ibrahim Hadžibajrić, kao i Elmedin Karišik, Seid Hadžibajrić i Alma Destanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79