Sead Abazi, Adisa Salkić i Almedin Abazi
Tužilaštvo KS traži produženje pritvora za opasnu braću Abazi

Tužilaštvo KS traži produženje pritvora za opasnu braću Abazi


Opasna braća Abazi, Almedin i Sead su u 18. jula, pokušali ubiti Almedina R. u sarajevskom naselju Šip. Kako smo već pisali, zbog neraščišćenih računa od ranije, Almedin Abazi i Sead Abazi su ispalili nekoliko hitaca u Almedina R.

Almedin je tom prilikom teško povrijeđen. Nakon pokušaja ubistva braća Abazi su pokušali pobjeći, a lišeni su slobode dan kasnije u Neumu.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je prijedlog za produženje pritvora opasnoj braći koji pucaju po glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Njima je Kantonalni sud u Sarajevu piše Crna-Hronika.

Pogledajte snimak pucnjave na Šipu: Almedin ranjen, napala ga opasna braća Abazi

Njima je Kantonalni sud u Sarajevu već odredio mjesec istražnog pritvora a Tužilaštvo traži produženje za još dva mjeseca  zbog opasnosti od bjekstva, ometanja istrage i utjecaja na svjedoke, ponavljanja krivičnog djela te uznemirenja javnosti.

Sa opasnom braćom uhapšena i Adisa Salkić (44) iz Vogošće, a zbog sumnje u pomaganje osumnjičenom nakon počinjenog krivičnog djela. Upravo je ona vozila automobil BMW kada su Sead i Almedin Abazi uhapšeni.

 

Osveta je motiv pokušaja ubistva Almedina R. Sve je počelo u naselju Kobilja Glava, gdje žive braća Abazi, ali i Almedin R. U spomenutom naselju potukli su se Sead Abazi i Almedin R. Deblji kraj izvukao je Sead Abazi. On nije želio da prijavi slučaj policiji, te je pozvao brata i skovao plan da se osvete Almedinu R. Braća su saznala da se Almedin R. nalazi u kafiću u blizini jednog tržnog centra na Šipu te su se uputili s Golfom 6.

@crnahronikaofficialNova pucnjava u Sarajevu: Policija na terenu, Pucnjava u naselju Šip: Jedna osoba povrijeđena, hitno prebačena u KCUS Večeras je u sarajevskom naselju Šip, u ulici Branilaca Šipa došlo do pucnjave. Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo je potvrdio za Crnu hroniku da su zaprimili dojavu o pucnjavi. “U 19: 55 je Policijska stanica Centar zaprimila prijavu da se u ulici Branilaca Šipa dogodila pucnjava”, potvrđeno je za Crnu hroniku. Tužilac je obaviještem, a policijski službenici su na terenu kako bi se obavio uviđaj.♬ original sound – crnahronikaofficial



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija