Tužilaštvo predložilo da se Dariju Delibašiću ukine pritvor

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je ukidanje pritvora i određivanje mjera zabrane Dariju Delibašiću zbog učešća u kidnapovanju turskog državljanina Tamera Kilerdžije.

Ovu informaciju potvrdila je portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić, koja je rekla da je Kantonalnom sudu u Sarajevu predloženo da se Delibašiću, umjesto pritvora, odrede mjere zabrane.

Riječ je o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, zabrani putovanja, odnosno ograničenje kretanja, te zabrani sastajanja sa svjedocima.

Delibašić će se, također, ukoliko bude usvojen prijedlog, morati javljati nadležnoj policijskoj stanici.

Slučaj Kilerdžije se dogodila početkom maja u naselju Pejton na Ilidži kada je grupa naoružanih razbojnika presrela žrtvu koja se nalazila u Golfu 6.

Prijeteći vatrenim oružjem, izveli su ga iz vozila, svezali i držali zarobljenog do narednog dana kada su ga ostavili u sarajevskom naselju Otoka. Od njega su tražili milion maraka prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments