Tužilaštvo traži pritvor za grupu razbojnika koja je pljačkala pumpe

Kao grupa su, tokom 2020. godine, na prostoru SBK-a izvršili najmanje šest napada na benzinske pumpe, otuđivši oko 70.000 maraka, te su otuđili najmanje šest vozila, koja su koristili pri izvršenju kaznenih djela

Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona (SBK) uputilo je Općinskom sudu Kiseljak prijedlog za određivanje pritvora šestorici osumnjičenih, koji su se udružili radi činjenja kaznenih djela.

Osumnjičeni H.N. (1972.), Ć.A. (1989.), Š.A. (1982.), Š.A. (1979.), I.M. (1980.) i D.E. (1985.), su na području SBK-a, kao i drugih kantona u Federaciji BiH, izvršili više kaznenih djela protiv imovine i kazneno djela udruživanje radi činjenja kaznenih djela, priopćilo je Tužilaštvo SBK-a.

Kao grupa su, tokom 2020. godine, na prostoru SBK-a izvršili najmanje šest napada na benzinske pumpe, otuđivši oko 70.000 maraka, te su otuđili najmanje šest vozila, koja su koristili pri izvršenju kaznenih djela.

U prostorijama Tužilaštva, osumnjičeni su jučer ispitani, a pritvor se predlaže, među ostalim, jer postoji osnovana bojazan da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za kazneni postupak.

Tužilaštvo SBK-a je, u proteklom periodu, u saradnji sa Federalnom upravom policije (FUP) i Ministarstvom unutarnjih poslova (MUP) SBK-a, provodilo istražne radnje na otkrivanju izvršitelja više kaznenih djela.

Slobode je lišeno šest osoba, dok je jedna osoba u bijegu, a svi se dovode u vezi izvršenjem više kaznenih djela protiv imovine i kaznenih djela udruživanje radi činjenja kaznenih djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79