Tužilaštvo USK istražuje audiosnimak u kojem se čuje kako Razim Halkić dogovara podmićivanje

Tužilaštvo USK istražuje audiosnimak u kojem se čuje kako Razim Halkić dogovara podmićivanje


Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona formiralo je predmet u vezi sa audio snimkom koja se vezuje za predsjedavajućeg Skupštine USK Razima Halkića u kojem se “trguje ministarstvima”.

Iz Tužilaštva USK su kazali da je predmet formiran po službenoj dužnosti zbog audio snimka u kojem, kako kažu, navodno Halkić iskazuje spremnost davanja dara opozicionim zastupnickma kako bi se deblokirao rad Skupštine USK.

“Tužilaštvo USK je dana 15. februara 2022. godine po službenoj dužnosti formiralo predmet, u kojem će vršiti provjere iz navedenog javno objavljenog snimka obzirom da iz istog proizilazi osnov sumnje da se radi o nekom od krivičnih djela iz glave 31 Krivičnog zakona F BiH koja propisuje krivična djela podmićivanja i krivična djela protiv službene i druge odgovorne funkcije”, saopćeno je iz Tužilaštva USK.

Ističu da je predmet formiran s ciljem pravovremenog djelovanja, odnosno prikupljanja dokaza i vršenja provjera da li je počinjeno krivično djelo, a tužilac ovog Tužilaštva koji je zadužio predmet poduzet će potrebne mjere i radnje s ciljem provjere da li je počinjeno krivično djelo, odnosno da li se u ovom događaju stiču obilježja krivičnog djela.

U današnjoj izjavi za Klix.ba Halkić je kazao da je audiosnimak montiran te da on nikada nije dao niti primio mito.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija