Tužilaštvo utvrđuje okolnosti u slučaju pronalaska oružja u Janji

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini, u saradnji sa policijskim službenicima, sprovodi istražne mjere i radnje radi utvrđivanja svih okolnosti u slučaju pronalaska veće količine oružja, municije i vojne opreme u objektima u Janji koji su u vlasništvu osoba čiji su inicijali N.M.

(FOTO) U zidovima vikendice sakriven arsenal oružja: Vikendicu koristi Nedžad Marošlić koji živi u Njemačkoj!

Policija je trećeg marta saopštila da je pretresom vikendice i drugih prostorija koje koristi N.M, rođen u Hanoveru u Njemačkoj 1975. godine, pronašla veću količinu vojnog naoružanja, municije i opreme, koja je bila skrivena u lažnim zidovima objekta.

U Policijskoj upravi Bijeljina Srni je rečeno da je riječ o do sada najvećoj pljenidbi oružja i da je pronađeno automatsko i poluatomatsko naoružanje, takozvane duge cijevi, rezervni dijelovi tog naoružanja i veće količine municije i vojne opreme čije nabavljanje i držanje nije dozvoljeno građanima.

Naoružanje je pronađeno u skrivenim otvorima u zidovima koji su pregrađeni rigips pločama u prizemlju, na spratu i krovu vikendice na obali rijeke Drine u Janji.

U kupatilu na spratu objekta, u improvizovanom zidu, pronađena su 22 vojna sanduka sa 26.000 metaka za automatsku pušku kalibra 7,62 milimetra.

Pretres je izvršen po naredbi Osnovnog suda u Bijeljini, a istraga traje radi dokumentovanja krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79