Tužilaštvo zatražilo pritvor za muškarca koji je nožem napao suprugu

Tužilaštvo zatražilo pritvor za muškarca koji je nožem napao suprugu


Kantonalno tužilaštvo HNK uputilo je u četvrtak Općinskom sudu u Mostaru Prijedlog za određivanje pritvora protiv E.S. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilje u porodici na štetu svoje supruge.

“Pritvor je predložen iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo za koje se tereti ili da će dovršiti pokušano kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za ta kaznena djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna”, navedeno je iz Tužilaštva.

Podsjetimo, mostarska policija u srijedu uhapsila E.S. (28) u prigradskom mostarskom naselju Vrapčići nakon što je nožem napao svoju suprugu S.S. (26.) nanijevši joj ozljede.

Žena je kolima Hitne pomoći prevezena u Kantonalnu bolnicu “Dr. Safet Mujić”, gdje je u srijedu i hospitalizirana.

Utvrđeno da je S.S. zadobila lakše tjelesne povrede. U trenutku napada s njima je bilo maloljetno dijete, koje je kako neslužbeno doznajemo predano u nadležnost Centra za socijalni rad.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija