Tužilaštvo završilo uviđaj: Uzrok požara u IRB RS-a još nepoznat, naložena vještačenja

Niz vještačenja naložilo je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka nakon završenog uviđaja u Investiciono razvojnoj banci Republike Srpske koja je gorjela u nedjelju u jutarnjim časovima.

Iz Okružnog javnog tužjlaštva navedeno je kako je tužilac “naložila policijskim službenicima Policijske uprave Banja Luka da preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere, kao i vještačenja po vještaku elektro-tehničke i protiv-požarne struke sa ciljem utvrđivanja uzroka požara, te da li eventualno postoji osnov sumnje da je počinjeno krivično djelo”.

O uzroku požara iz Tužilaštva se nisu mogli izjasniti, sve do provođenja naloženih istražnih radnji i vještačenja.

Saopštenjem se danas oglasio i IRB u kojem, kako navode, očekuju nalaze nadležnih organa. Dok ih čekaju, tvrde kako je kompletna arhiva IRB-a sačuvana i kako čine sve da proces rada što prije uspostave.

“I mi, kao i cjelokupna javnost Republike Srpske, čekamo zvaničan izvještaj Tužilaštva RS i drugih nadležnih organa. Do tada smo, kao i do sada, na raspolaganju za sve informacije i upite na koje možemo da odgovorimo, ne ugrožavajući istragu, a u interesu javnosti RS, naših partnera i korisnika”, navodi se u saopštenju Investiciono razvojne banke Republike Srpske.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79