Tužilaštvo ZDK zatražilo pritvor za Antu Palavru

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona uputilo je Kantonalnom sudu u Zenici prijedlog za određivanje mjere pritvora Anti Palavri, koji se sumnjiči da je likvidirao Džemala Mahmić, bivšeg šampiona u kik-boksu.

Prema riječima Mirne Poljac, portparola Tužilaštva ZDK, tužilac je uputio prijedlog jer postojl opasnost od bijega osumnjičenog.

– Ali i jer postoji osnovana bojazan da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, jer postoji opravdana bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo ubistva ili neko drugo krivično djelo za koje se može izreći kazna od tri godine ili teža i jer se za predmetno krivično djelo može izreći kazna 10 godina ili teža, a zbog načina izvršenja, kao i posljedica ovog krivičnog djela određivanje pritvora je neophodno i za sigurnost građana – kaže Poljac.

Podsjetimo, Palavra, inače MMA borac iz Nove Bile, je usred dana izrešetao Mahmića u jednoj zeničkoj buregdžinici. Usljed višestrukih povreda, Mahmić je podlegao u zeničkoj bolnici tokom pokušaja reanimacije.

Palavra je najprije bio u bijegu 24 sata, nakon čega se, poslije cjelonoćnih pregovora policije s porodicom i prijateljima predao, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79