Draško Stanivuković podstrekivao na nasilje

“Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dana 02.01.2019. godine nakon obavljene kriminalističke obrade Policijske uprave Banja Luka, dostavljen je izvještaj protiv osumnjičenog lica Stanivuković Draška, rođenog 1993. godine iz Banja Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Izazivanje nereda iz člana 358. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske. Osumnjičeno lice je u vremenskom periodu od 27.12.2018. do 30.12.2018. godine, na teritoriji Grada Banja Luka, učestvovao u grupi većeg broja ljudi, podstrekavao ozbiljnom prijetnjom na izvršenje nasilja zbog čega je došlo do ugrožavanje javnog reda i mira, te ugrožavanja sigurnost dva lica”, navode iz Tužilaštva.

Stanivuković je sproveden 02.01.2019. godine oko 18:00 sati, radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Postupajući tužilac ga je ispitao na okolnosti počinjenog krivičnog djela.

Nakon ispitivanja osumnjičeni je pušten da se brane sa slobode, jer nisu ispunjeni zakonski razlozi za predlaganje mjere pritvora predviđeni u članu 197. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske. Dalji tok istrage nastavit će se u redovnoj proceduri a u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79