Tužilaštvu RS stiže novi BMW: Automobil vrijedan 91.000 KM

Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog tužilaštva stiže naručeni “BMW” vrijedan oko 91.000 maraka.

Vozilo će za Tužilaštvo nabaviti Auto centar “Tomić” koji je ovlašteni uvoznik automobila marke “BMW”.

Ova firma ima rok od 120 dana od zaključenja ugovora  da Posebnom odjeljenju tužilaštva isporuči naručeni automobil, što znači da im je krajnji rok za isporuku april sljedeće godine, obzirom na to da je ugovor zaključen 13. decembra ove godine.

Samo jedna ponuda

Na tender je pristigla samo jedna ponuda, odnosno ponuda Auto centra “Tomić” i ona je za Tužilaštvo bila prihvatljiva.

Važno je napomenuti da je Tužilaštvo tender raspisalo krajem oktobra, te da su tada naveli da žele da se riješe “starog” “BMW” iz 2017. godine koji je prešao nešto više od 200.000 kilometara.

Navedeno je da će ugovor zaključiti sa onom kućom koja pristane da im isporuči novi automobil, a odveze stari i ukalkuliše ga u cijenu. Njegova knjigovodstvena vrijednost je 25.423 KM.

Vozilo je bilo havarisano i prisutna su manja oštećenja – naveli su tada u Tužilaštvu.

Do detalja

Što se tiče nove limuzine tada su naglasili da ona mora biti metalik plave boje, trošiti dizel gorivo, imati zapreminu motora između 1.900 i 2.000 kubika.

Tužiocima nije bilo mrsko pa su tako i odredili da međuosovinsko rastojanje vozila treba biti maksimalno do 3.000 milimetara, a dužina 5.000 milimetara i više.

Bitno je podsjetiti da su ovom tužilaštvu ove godine pale dvije velike optužnice protiv bivšeg premijera i direktorke Agencije za bankarstvo Republike Srpske, ali to ih nije spriječilo da nabave novog BMW-a, piše CAPITAL.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79