Tužiteljica Tadić zbog privođenja Osmice suočava se sa suspenzijom

Netom nakon što je zbog očitog djela korupcije u pritvoru završio ravnatelj Obavještajno-sigurnosne agencije Osman Mehmedagić Osmica, bošnjačke parastrukture ubrzale su pokušaj diskreditiranja glavne državne tužiteljice Gordane Tadić.

Kako se doznaje, prvostupanjsko stegovno povjerenstvo Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) pred kojim je pokrenut postupak protiv Tadić zbog tri prigovora trebalo bi donijeti odluku o njezinoj eventualnoj suepenziji.

Radi se o aferi iznajmljivanja stana, postupku sigurnosnih provjera, te te računalnome sustava dodjele predmeta tužiteljima.

Čak je i tužiteljstvo optužilo Tadić za iznajmljivanje stana, koje je bilo popraćeno s neviđenom medijskom hajkom. Samo tužiteljstvo je na kraju odustalo jer optužba nije bila istinita.

U drugome slučaju je VSTV je pokrenuo istragu zbog toga što se slučajnim izborom ne dodjeluju predmeti istrage, dok je pak istina kako VSTV nije odobrio Tužiteljstvu BiH novac kako bi se taj računalni sustav nadogradio kako bi se to moglo i realizirati.

I treći prigovor odnosi se na sigurnosne provjere.

Tijekom postupka dokazano je da i sva druga tužiteljstva rade na isti način, ali oni nisu procesuirani.

Unatoč tome što ne postoji nikakav propust ili odgovornost, kako tvrde izvori Večernjeg lista bliski VSTV-u, prvostupanjsko povjerenstvo se sprema ‘kazniti’ glavnu tužiteljivu Tadić.

Što je još čudnije na takav ishod ih potiče nizozemski sudac, Kees van der Weide, koji je u VSTV-u od prošle godine angažiran kao pravni ekspert.

Skandalozno je da je Van der Weide praktično već presudio kako je glavna državna tužiteljica ‘zrela’ za suspenziju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79