Tuzla i Banja Luka među najpovoljnijim gradovima u Europi

Internet stranica Metro provela je istraživanje s ciljem odgovora na pitanje koje su najjeftinije evropske destinacije za putovanje u dvoje, bez obzira da li su u pitanju parovi ili prijatelji.

Na vrhu liste najjeftinijih destinacija za dvodnevno putovanje u paru nalazi se Podgorica, s cijenom od 260 eura.

Slijedi Skoplje sa cijenom od 320 eura.

Interesantno je da su među ovim destinacijama našla i dva grada iz Bosne i Hercegovine – Banja Luka i Tuzla. Putovanje za dvoje u Banja Luku košta oko 455 eura, dok je za putovanje u Tuzlu potrebno izdvojiti manje, odnosno oko 392 eura.

Beograd, glavni grad Srbije, također se našao na ovoj listi, zauzimajući deveto mjesto s cijenom od oko 400 eura za dvodnevni boravak dvoje ljudi.

Na listi su se našli i drugi gradovi poput Debrecena i Segedina u Mađarskoj, te Varšave u Poljskoj, čija putovanja za dvoje koštaju između 354 i 381 euro.

S druge strane, istraživanje je otkrilo i najskuplje evropske gradove za putovanje, pri čemu je Cug u Švicarskoj istaknut kao najskuplji s prosječnom cijenom od 1.150 eura.

Ovi podaci pružaju korisne smjernice za planiranje kratkog odmora u paru ili s prijateljima, a pokazuju i raznolikost opcija koje su dostupne po pristupačnim cijenama širom Evrope.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79