Tuzla proglašena najpovoljnijim gradom za rad na daljinu

U današnjem dobu sveprisutne tehnologije koja omogućava rad iz bilo kojeg dijela svijeta, mnogi se pitaju gdje će najjeftinije proći ukoliko se odluče na opciju “rada na daljinu”.

Kompanija Brother UK provela je istraživanje kako bi otkrila najpovoljnije destinacije u Europi za one koji žele raditi na daljinu.

Analizirajući faktore poput brzine Wi-Fi mreže, cijene iznajmljivanja stana, troškova električne energije i sigurnosti, Brother UK je dodijelio ocjene destinacijama na temelju tih kriterija, s maksimalnih 100 bodova.

Prema rezultatima istraživanja, najpovoljniji grad za rad na daljinu je Tuzla, smještena u Bosni i Hercegovini. Prema istraživanju, jednokrevetni stan u centru grada Tuzle košta svega oko 207 eura mjesečno, dok je prosječan obrok vani pristupačan sa samo 4.11 eura. Također, Sarajevo se našlo na desetom mjestu liste.

Rumunjska je zauzela dominantnu poziciju na listi najjeftinijih gradova, s čak pet gradova među prvih deset. Oradea je zauzela drugo mjesto, a troškovi interneta u tom gradu iznose samo 7,42 eura. Gradovi poput Craiove i Sibiua također su se našli na listi zahvaljujući svojoj pristupačnosti.

Osim toga, na listi su se našli i drugi gradovi poput Plovdiva u Bugarskoj, Skoplje u Makedoniji te Niš u Srbiji.

Ovaj rezultat istraživanja pruža korisne informacije osobama koje razmatraju opciju rada na daljinu, naglašavajući ekonomske aspekte koji igraju ključnu ulogu u odabiru destinacije za udoban i ekonomski prihvatljiv rad iz udobnosti vlastitog doma.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79