Tuzla se vraća u igru: Kreću letovi za Nizozemsku i Tursku

Tuzla se vraća u igru: Kreću letovi za Nizozemsku i Tursku


Air Montenegro je dobio odobrenje za obavljanje letova s Međunarodne zračne luke Tuzla prema odredištima u Nizozemskoj i Turskoj.

Konkretno, letovi iz Tuzle bit će usmjereni prema Maastrichtu i Istanbulu. Ova vijest dolazi nakon što je Vlada Tuzlanskog kantona u Bosni i Hercegovini najavila raspisivanje javnog poziva za subvencioniranje aviokompanija koje pokreću letove iz tog grada. Vlada je odobrila oko 2,5 miliona maraka subvencija kako bi potaknula obnovu ruta koje su bile ukinute odlaskom aviokompanije Wizz Air.

Očekuje se da će s novim avioprijevoznicima biti obnovljene tri aviolinije koje je tuzlanski aerodrom izgubio kada je aviokompanija Wizz Air prestala s letovima.

Ove linije su važne za brojnu bosanskohercegovačku dijasporu, uključujući liniju prema Nizozemskoj. Također, postoji očekivanje da će se postići dogovor o obnovi letova prema Skandinaviji.

Ovaj razvoj znači da će putnicima biti omogućeni novi letovi prema Nizozemskoj i Turskoj iz Tuzle, čime će se obogatiti ponuda zračnih putovanja u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Također će olakšati povezanost s bh. dijasporom i drugim destinacijama.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija