Tuzla: Suzili ulicu i ‘riješili’ problem asfaltiranog stuba na sredini trake

Krajem aprila pisali smo o bizarnom prizoru iz naselja Solina u Tuzli gdje tokom izvođenja radova došlo do asfaltirana ulice nasred koje se našao betonski stub Elektroprivrede BiH.

Tada je ovaj prizor iz Soline postao viralan na društvenim mrežama i izazvao mnoštvo komentara.

Iako se očekivalo da će stub biti izmješten pored ulice dogodilo se nešto potpuno suprotno.

Naime, izvođač radova ovaj problem je ‘riješio’ na način da je suzio novoizgrađenu prilaznu cestu nakon čega se stub Elektroprivrede BiH našao tik uz ivičnjak. Podsjetimo, u pitanju je izgradnja zgrade socijalnog stanovanja u tuzlanskom naselju Solina koja nije mogla biti priključena na sistem električne energije zbog problema koji je nastao vezano za pozicioniranost elektroenergetskog objekta, odnosno stuba Elektroprivrede BiH.

Navodno, prema prvobitnoj verziji projekta izgradnje zgrade socijalnog stanovanja, protupožarni sporedni put trebao je prolaziti pored stuba.

Ali, u međuvremenu je došlo do određenih odstupanja te je u radovima na terenu sporedni put pomjeren za nekoliko metara, zbog čega se stub našao na sredini jedne trake.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79