Tuzla: Vrijedno osoblje Narodne kuhinje pripremilo 712 iftara

Vrijedno osoblje Narodne kuhinje “Imaret” u Tuzli je pripremilo, a terenski aktivisti su preuzeli i u toku večeri će podijeliti do sada najveći broj iftarskih obroka u jednom danu.

Zahvaljujući donatorima i zahtjevima sa terena, ovi bogati iftarski kompleti obradovat će postače na području Tuzle, Živinica, Banovića, Lukavca i Zvornika. ‘Iftare koji se dijele na području Lukavca pripremili smo u saradnji sa HO “Hasene” BiH, a u nekim džematima u Gradu Tuzla uz podršku Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

Preko međuentitetske granice idemo do zvorničkog povratničkog naselja Križevići’ – navode iz Narodne kuhinje “Imaret” u Tuzli. U akciji ‘Iftar na kućni prag’ angažirani su svi raspoloživi resursi, kako bi bili ispoštovali svi koji su podržali ovaj projekat i nahranili što veći broj postača.

‘Tako će biti do kraja Ramazana, nastojeći promovirati i činiti dobro u vrijeme kada je to i najviše preporučeno – poručili su iz Imareta piše Tuzlanski.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79