Tuzlaci se mogu vakcinisati u Bingo City Centru

Tuzlaci se mogu vakcinisati u Bingo City Centru


Zainteresiranost građana za vakcinaciju u Tuzli je u padu, a nadležni su donijeli odluku da se proces imunizacije predstojećeg vikenda ponovo obavi u prostorijama Bingo City Centra u tom gradu. To je bilo omogućeno i koncem novembra prošle godine.

Epidemiološka situacija u Tuzlanskom kantonu je zabrinjavajuća, ako se uzme u obzir izuzetno visok broj preminulih usljed infekcije koronavirusom, ali i novootkrivenih slučajeva zaraze.

Kako smo ranije objavili, u sedmici iza nas u 13 općina i gradova u Tuzlanskom kantonu broj vakcinisanih prvom dozom porastao je za svega 0,11 posto te je udio takvih među stanovništvom 34,58 posto.

Shodno tome, kako bi građanima omogućili što lakšu dostupnost vakcine protiv koronavirusa, djelatnici Dom zdravlja u Tuzli će predstojećeg vikenda vršiti vakcinaciju u Bingo City Centru u ovom gradu.

“U subotu i nedjelju, 5.i 6. februara 2022. godine u Bingo City Centru će biti otvoren vakcinalni punkt. Vakcinalni punkt bit će na raspolaganju svim građanima za prvu dozu, revakcinaciju i booster dozu, a u skladu sa raspoloživim vakcinama. Radno vrijeme vakcinalnog punkta je od 9 do 16 sati”, naveli su iz tuzlanskog doma zdravlja.

Inače, u Tuzlanskom kantonu do danas je 34,58 posto stanovništva vakcinisano prvom dozom, objema je imunizirano njih 32,92 posto, dok se za treću, odnosno booster dozu odlučilo 4,68 posto.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija