Tuzlaci zbog ubistva sugrađanke izlaze na ulice: Tražimo ostavke odgovornih osoba!

Foto: Facebook

Tuzlaci, ali i građani Tuzlanskog kantona, sutra će se okupiti i iskazati svoje nezadovoljstvo sigurnosnom situacijom u gradu, kantonu, ali i državi u kojoj žive.

Kako saznajemo, očekuje se da će veliki broj građana izaći na ulice, a okupljanje je zakazano za sutra, 11.02, u 12:05 sati ispred kafića Sydney, odnosno tržnog centra Sjenjak, na Brčanskoj Malti.

Građani će šetati sve do MUP-a TK, gdje će zahtijevati ostavke svih nadležnih i odgovornih osoba, a zbog ubistva Amre Kahrimanović (51).

Pored protesta, sutra će se u Tuzli obilježiti i Dan žalosti.

Podsjetimo, u srijedu 7. februara, je pijani policijski službenik MUP-a TK iz službenog pištolja ispalio 16 metaka u nedužnu Tuzlanku Amru Kahrimanović.

Radi se o 51-godišnjem Elvisu Ćustendilu koji je čitav svoj radni vijek proveo u MUP-u TK.

Radio je kao policajac za rad u zajednici, mlađi inspektor, inspektor u Odjeljenju krim. policije u Tuzli, pomoćnik komandira PS Istok, i već nekoliko godina radi u Operativnom centru kao operativni dežurni.

U trenucima kada je ubio Amru bio je na godišnjem odmoru i sa sobom je nosio službeni pištolj Glock.

Pijani policajci službenim pištoljima ubijaju građane, hoće li neko odgovarati?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79