Tuzlak nezakonito prodavao cigarete, podignuta optužnica

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu zbog nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda.

Optuženi Obrenović Marinko (1964.) tereti se za nezakonit promet veće količine cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama propisanim zakonom.

Tužitelj Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv:

-Obrenović Marinka, rođenog 1964. godine u Tuzli, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je, radi sticanja nezakonite imovinske koristi, od njemu poznatih osoba nabavio veću količinu cigareta bez zakonom propisanih akciznih markica, koje je namjeravao pustiti u promet na ilegalnom tržišti duhanskih prerađevina.

U izvršenju kaznenog djela, optuženi je na području Bijeljine, otkriven i spriječen od strane ovlaštenih djelatnika Uprave za indirektno / neizravno oporezivanje (UINO) BiH, Tim za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja.

Optuženi se tereti da je, prodavao proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreznim markicama, na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH, čime je počinio kazneno djelo-neovlašten promet akciznih proizvoda iz članka 210a. stavak 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79