Tuzlak o tučnjavi u Blagaju: Maltretirali su nas, napali kćerku, morali smo se braniti

Tuzlak o tučnjavi u Blagaju: Maltretirali su nas, napali kćerku, morali smo se braniti


U petak se u Blagaju kod Tekije na jednom parking prostoru desila tučnjava u kojoj je jedna osoba teško povrijeđena, a jedna lišena slobode.

Kako je Crna Hronika već pisala, pretučeni radnik Mehmed Bojčić je teško pretučen i nalazi se u Kantonalnoj bolnici “Dr. Safet Mujić” u Mostaru.

Užas u Blagaju: Tuzlaci zbog parkinga brutalno pretukli radnika Mehmeda Bojčića

U tučnjavi su učestvovala tri lica. Povrijeđenog Bojčića su tukla dva lica iz Tuzle i to H.A. (58) i T.A. (27).

Pretučeni Mehmed Bojčić/ Foto: Dnevni

Kako izvor iz Blagaja govori, do tučnjave je došlo zato što Tuzlaci nisu htjeli platiti parking, a na čemu je radnik parkinga Mehmed Bojčić insistirao.

Sada se za Crnu Hroniku javio akter tučnjave H.A.. On tvrdi da neplaćanje parkinga nije povod tučnjave već da je njegova porodica napadnuta nakon što je zatražio račun za plaćeni parking.

“Parking sam uredno platio i za njega nisam dobio nikakav račun od strane “viteza” parkirališta. Nakon toga su krenule provokacije i maltretiranja ostalih radnika parkinga, a na koje nisam reagovao sve dok nisu njih trojica napali na mog sina i suprugu. Kćerku je pomenuti Bojčić udario pesnicom u lice, dok su ostala četiri lica napala mene i sina”, tvrdi rođeni Tuzlak, sa privremenom adresom u Njemačkoj, H.A.

Dalje tvrdi kako su se radnicima parkinga pridružili i mještani.

POGLEDAJ GALERIJU

“U narednih nekoliko trenutaka je pristiglo još komšija i prijatelja i priključili se radnicima. Ničim izazvani smo uvučeni u tučnjavu i za to ćemo, naravno, odgovarati. Bojčić je nas takođe provocirao, ali nije bio aktivan kao ostala kompanija. Ali je na kraju debelo platio pesnicu koju je uputio prema mojoj kćerki. Sin je nosilac crnog pojasa taekwondoa i nas dvojica smo časno i pošteno šakama branili i odbranili, a posljedice ćemo snositi”, govori H.A.

Nakon što smo napisali da je Bojčić kao maloljetno lice tokom rata ostao bez svih članova porodice, H.A. kaže da je i on bio učesnik rata.

“I ja sam isto tako invalid, tri puta teško operisan, kao i Bojčić, i ja sam učesnik onog prokletog rata, i ja se borim na sve načine kako znam i umijem, ali ne dam na sebe i dostojanstvo”, govori H.A. i dodaje kako je priveden i zadržan 24 sata u istražnom zatvoru, a nakon toga pušten da se brani sa slobode.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija