Tuzlak psovao Konakoviću i pozvao ga na obračun, osiguranje zvalo policiju

Tuzlak psovao Konakoviću i pozvao ga na obračun, osiguranje zvalo policiju


Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i lider Naroda i Pravde (NiP), Elmedin Konaković, je verbalno napadnut tokom predizbornog skupa u Tuzli.

Prema izvještajima, jedan muškarac je uputio prijetnje, uvrede i psovke Konakoviću, a navodno ga je i izazvao na fizički obračun.

Incident se dogodio na početku predizborne kampanje NiP-a u Tuzli, a Konakovićevo osiguranje je odmah obavijestio policiju.

Policijski službenici Policijske stanice Centar u Tuzli reagirali su na prijavu i poduzimaju sve potrebne mjere za dokumentovanje prekršaja.

Prema saopćenju Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona, posebno će biti istraženo drsko ponašanje prema Zakonu o javnom redu i miru Tuzlanskog kantona. Nakon utvrđivanja svih činjenica, nadležnom sudu bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Incidentu je prisustvovao i pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koji je bio šef Konakovićevog osiguranja i koji je odmah pozvao policiju.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija