Tuzlanska i brčanska kriminalna grupa 90 kg droge držala u buradima ispod zemlje i kamenja

Za šest osoba, od njih ukupno 11 koliko je uhapšeno u akciji brčanske i tuzlanske policije, određen je jednomjesečni pritvor. Svi su osumnjičeni za organizirani kriminal kroz koji su prometovali 90 kilograma droge.

Na prijedlog Tužilaštva Brčko distrikta Osnovni sud u toj regiji odredio je jednomjesečni pritvor šestorici osumnjičenih za organizirani kriminal u vezi s prometom opojnih droga, a koji su uhapšeni u operativnoj akciji Klanac.

Organizatoru T. H. i pripadnicima grupe R. A., T. A., M. E., M. S. i A. E. pritvor je određen zbog opasnosti da će ponoviti krivično djelo, uništiti dokaze ili utjecajem na svjedoke i saučesnike ometati krivični postupak.

Kako su podsjetili iz brčanskog tužilaštva, protiv ove grupe koja je na području Brčko distrikta i Tuzlanskog kantona od 2018. godine, duže vremena su se intenzivno provodile istražne aktivnosti.

“Grupa s jasnom hijerarhijom i podjelom zadataka osumnjičena je da je na području Brčko distrikta i Gračanice prometovala više od 90 kilograma opojnih droga skrivajući je do daljnjeg preuzimanja u zemljištu obraslom rastinjem, pod kamenjem i u zakopanim buradima. Sumnja se da je T. H., kao osoba zadužena za prijevoz droge, određivao B. A., A. E. i M. E., koji je uz R. A., M. S., H. A. i T. K. vršio i njeno daljnje raspoređivanje, skrivanje i predaju radi prodaje”, naveli su iz tužilaštva.

Također, pretresi i hapšenja su izvršeni i u Tuzlanskom kantonu, a svi uhapšeni su osumnjičeni za krivična djela organiziranog kriminala u vezi s krivičnim djelom neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Operativna akcija kodnog naziva Klanac provedena je na 22 lokacije, gdje su izvršeni pretresi, a policija je pored raznih predmeta, novca i oružja zaplijenila više od četiri kilograma droge.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79