Tužna godina iza nas: Ko nas je sve napustio u 2020?

Ispraćamo posljednje dane 2020. godine koju, osim po koronavirusu, pamtit ćemo i po mnogobrojnim javnim ličnostima koje su nas napustile, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu.

Spisak je, nažalost, podugačak. Od bh. glumca Mustafe Nadarevića, do srbijanskog pjevača Džeja Ramadanovskog…

Tužna godina će ostati iza nas…

Legendarni glumac Mustafa Nadarević preminuo je nakon duge borbe sa teškom bolesti u 77. godini, 22. novembra.

Od karcinoma pluća bolovao je duže vrijeme. U januaru je iznenadio javnost, jer o bolesti do tada nije govorio.

Mustafa Nadarević

On je, sa dijagnozom raka pluća, otpušten iz bolnice i bio je u kući u Zagrebu. Nije izlazio iz stana zbog epidemiološke situacije.

Legenda narodne muzike Džej Ramadanovski preminuo je iznenada u 57. godini, 6. decembra, kada mu je u snu stalo srce.

U njegovom domu Hitna pomoć pokušala je reanimaciju koja nažalost, nije uspijela.

Džej Ramadanovski

Ostat će upamćen po mnogobrojnim hitovima.

Poznati glumac Ivan Bekjarev preminuo je u 75. godini života, 16. novembra, od posljedica koronavirusa.

Ivan je prilikom testiranja zbog snimanja filma “Bilo jednom u Srbiji” saznao da je zaražen koronom, nakon čega je obustavljeno snimanje, a Ivan je primljen na bolničko lječenje.

Ivan Bekjarev

Njemu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo, a nakon borbe koja je trajala više od mjesec dana, Ivan je preminuo.

Pjevač Krunoslav Kićo Slabinac (76) preminuo je 13. novembra, u bolničkoj sobi zagrebačkog KBC-a, u kojoj je ležao tri mjeseca.

Kićo je u bolnici početkom avgusta završio zbog koronarne bolesti koja mu je bila zahvatila krvne žile.

Krunoslav Kićo Slabinac

Uprkos uspješnom zahvatu, tokom kojeg su mu ugrađene tri bajpasa, oporavak se zakomplikovao jer mu rana na grudnom košu nije zarastala kako treba.

Krajem avgusta stigla je radosna vijest da je Kićo skinut sa respiratora i da je van životne opasnosti, ali da oporavak i dalje traje, i da će ostati u bolnici do daljnjeg.

Slavonski muzičar je zatim još nekoliko puta bio operisan. Iako su se njegovi bližnji nadali da će sve krenuti na bolje, ljekari su ih u više navrata spremali i za ono najgore.

Nekadašnji vođa grupe Novi fosili Rajko Dujmić, umro je 4. avgusta u 65. godini, nekoliko dana nakon što je automobilom sletio u provaliju od 11 metara.

On je je kod Ravne Gore izgubio kontrolu nad vozilom, u kojem je bio sam, i sletio u provaliju te je smješten u jedinicu intenzivne njege riječkoga Kliničkog bolničkog centra.

Rajko Dujmić

Utvrđeno je da je oko 17:15, u Ulici Kosa u ovom goranskom mjestu, u nepreglednom zavoju izgubio kontrolu nad vozilom te pao u provaliju dubine oko 11 metara.

Srbijanska spisateljica Isidora Bjelica preminula je 5. avgusta, u stanu svojih roditelja na Novom Beogradu u 53. godini.

Isidora Bjelica

Isidora se godinama hrabro i sa osmijehom na licu borila sa opakom bolešću, ali nažalost, bitku je izgubila sa rakom jajnika, koji se smatra za jedan od najopasnijih i najpodmuklijin vrsta kancera prenosi Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79