Tužna godišnjica: Tri godine od likvidacije sarajevskih policajaca

 

U Sarajevu će sutra biti obilježena treća godišnjica od brutalne likvidacije sarajevskih policajaca Uprave policije MUP-a KS Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Njihove ubice do danas nisu otkrivene.

Šehović i Vujinović su ubijeni 26. oktobra 2018. godine dok su bili na radnom zadatku. Šehović je ubijen na licu mjesta Vujinović je preminuo u bolnici.

 

Do sada nije pronađena ni puška ni vozilo koje je bilo na licu mjesta, a radi se o crnom Seat Leonu.

Sadik Ećo, predsjednik Sindikata Uprave policije MUP-a KS kazao je za “Avaz” da će godišnjica biti obilježena polaganjem cvijeća i odavanjem počasti Šehoviću i Vujinoviću na mjestu gdje je postavljeno spomen-obilježje u Geteovoj ulici na Alipašinom Polju. Obilježavanje je planirano u 11 sati.

Istraga o likvidaciji sarajevskih policajaca odvena u pogrešnom smjeru

Delegacija MUP-a KS, koju će činiti ministar Admir Katica, policijski komesar Nusret Selimović, predstavnici Sindikata zajedno sa članovima porodica položit će cvijeće i sjetiti se kolega koji su prerano izgubili živote.

Podsjećamo, Tužilaštvo KS je dovodilo u vezi s ovim slučajem Srećka Trifkovića s Pala, Miloša Obradova i Stefana Samardžiju.

No, nakon provedenih devet mjeseci u pritvoru, svi su pušteni na slobodu piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79